当前位置: 首页 > >

2018-2019学年高中英语 课时分层作业6 Unit 11 The Media Section Ⅴ、Ⅵ 北师大版必修4

发布时间:

借鉴借鉴 家酷酷 酷卡
课时分层作业(六) Section Ⅴ、Ⅵ
[语言知识练*固基础] Ⅰ.语境填词 A)根据汉语或首字母提示,写出所缺单词 1.What can be concluded(做出结论)from the result of this investigation? 2.Planes loaded(装载) with earthquake aid landed in Tokyo airport safely. 3.The police were on the scene within minutes of the traffic accident. 4.Don't interrupt the speaker;ask your questions afterwards. 5.Smoking is harmful to your health. B)填写空白处所需要的内容(1 个单词)或所提供单词的正确形式 6 . Considering his ability and experience , he should have finished the task.However,he didn't take everything into consideration.(consider) 7.These chairs are meant(mean) for the teachers who will attend the meeting. 8.A small plane crashed into a hillside five miles east of the city,killing(kill) all four people on board. 9.There being nobody else in the room,Jenny let out all the words hidden(hide) in her heart for years. 10.The government has decided to go ahead with its plan. Ⅱ.单句改错 1.If you think you can solve the problem,go ahead with.
去掉 with 2.There is no harm in write down your name on the form.
1

借鉴借鉴 家酷酷 酷卡
write→writing 3.No matter how you do,never lose heart.
how→what 4.They all continued their regard for me as longer as they lived.
longer→long 5.While waited,I was reading some magazines.
waited→waiting [高考题型练*提能力] Ⅰ.阅读理解
A Children spend more time messaging each other on phones and websites than talking in person,a survey has revealed.Text messages and social networking sites have become the common mode of youngsters aged 8 to 14. A survey of modem childhood found that many youngsters are conscious that they are spending too much time on their computers and enjoy themselves the most when playing outside.But the lure of electronic products proves too strong for a quarter, while a fifth say their parents don't like them playing outside because they are worried about strangers and injuries. The “ iGeneration report ” suggested that youngsters are increasingly health?conscious and skeptical (持怀疑态度的) of commercialization,including gender?based labelling on toys and pop videos released by singers.More than half of those questioned care about eating healthily and one in 10 lectures their own parents about the food they are eating or buying,42 percent of those questioned own a smart phone,with 36 percent admitting spending more time communicating with friends via instant messaging,such as texts or networking websites,than talking in person.Only one child in 100 said that being happy,having a loving family and being clever were taken as the most crucial (决定性的) elements in their lives. Cary Cooper,the professor of organizational psychology and health at Lancaster University , said social media were contributing to youngsters becoming more independent.They had a sense of individuality due to exposure to a range of media. The survey follows major statebacked research which found that youngsters are turning their back on drink,drugs and smoking.It found a dramatic drop in the number of secondary school students trying and regularly using drugs,alcohol and tobacco. Some analysts said that thanks to the rise of social media,millions of teenagers
2

借鉴借鉴 家酷酷 酷卡

are spending their time at home in their rooms rather than out on the streets.

【语篇解读】 本文介绍社交媒体对青少年的影响以及它的好处。

1.Why can't 25 percent of the children get away from electronic products?

A.They are not allowed to hang out long.

B.They are protected from strangers and injuries.

C.They enjoy themselves most when playing outside.

D.They can't resist the temptation of the products.

D [细节理解题。根据第二段最后一句中 But the lure of electronic products proves

too strong for a quarter,可知,25%的孩子抵制不了电子产品的诱惑。故选 D。]

2.The survey of modem childhood found that many youngsters



A.are fans of the pop videos released by singers

B.message each other more rather than chat in person

C.are doubtful about possessing the latest smart phones

D.pay no attention to their lifestyle nowadays

B [细节理解题。根据第三段中 with 36 percent admitting spending more time

communicating with friends via instant messaging, such as texts or networking

websites, than talking in person.可知,对现代孩子的调查表明很多年轻人互发信息而

不是亲自聊天。故选 B。]

3.The attitude of Cary Cooper towards social media is



A.objective

B.negative

C.supportive

D.unclear

C [观点意图题。根据倒数第二段 Cary Cooper,the professor of organizational

psychology and health at Lancaster University,said social media were contributing

to youngsters becoming more independent.They had a sense of individuality due to

exposure to a range of media.可知,Cary Cooper 对社交媒体是支持的。故选 C。]

4.The last paragraph is written to show



A.the benefits of social media

B.the drop of taking drugs in youngsters

C.the exposure to a range of media

D.youngsters are becoming more conscious

A [推理判断题。根据最后一段,特别是 Some analysts said that thanks to the rise

of social media, millions of teenagers are spending their time at home in their rooms

rather than out on the streets.可知本段叙述的是社交媒体的好处。故选 A。]

B

3

借鉴借鉴 家酷酷 酷卡

Making an advertisement for television often costs more than a movie.For

example,a two?hour movie costs $6 million to make.A TV commercial can cost more

than $6,000 a second.And that does not include the cost of paying for air time (播

送时间).Which is more valuable,the programme or the ad?In terms of money-and

making money is what television is all about-the commercial is by far the more

important.

Research,market testing,talent,time and money-all come together to make us

want to buy a product.No matter how bad we think a commercial is,it works.The sales

of charm went up once the ads began.TV commercials actually buy their way into our

head.We,in turn,buy the product.

And the ads work because so much time and attention are given to them.Here are

some rules of a commercial ad making. If you want to get the middle?class buyers,

make sure the announcer has a tough,manly voice.Put some people in the ad who work

with their hands.If you want to sell products to upper?class audience,make sure

that the house,the furniture,and the hairstyle are the types that the group

identifies with.If you want the buyer to feel superior to the character selling the

product,then make that person so stupid or silly that everyone will feel great about

himself or herself.

We laugh at commercials.We don't think we pay that much attention to them.But

evidence shows we are kidding ourselves.The making of a commercial that costs so

much money is not kid stuff.It's big,big business.And it's telling us what to think,

what we need,and what to buy.To put it simply,the TV commercial is a form of

brainwashing.

【语篇解读】 本文主要介绍了电视商业广告的运作。

5 . TV commercials are more important than other programmes to television

because



A.they bring in great profits

B.they require a lot of money

C.they are not difficult to produce

D.they attract more viewers than other programmes

A [推理判断题。根据第一段可知,正因为商业广告能带来很大的利润,所以对于电视

4

借鉴借鉴 家酷酷 酷卡

来说,它们比其他节目都重要。]

6 . The purpose of all the efforts made in turning out TV commercials is

to



A.persuade people to buy the product

B.show how valuable the product is

C.test the market value of the product

D.make them as interesting as TV movies

A [推理判断题。根据第二段第一句可知,商业广告所做的一切努力都是为了促使人们

去买商品。]

7.From the rules set for making commercial ads,we can see that



A.the middle?class buyer likes to work with his hands

B.the more stupid the characters,the more buyers of the product

C.ad designers attract different people with different skills

D.an upper?class buyer is more interested in houses and furniture than a middle

?class buyer

C [推理判断题。由第三段内容可知,为了吸引不同购买力的顾客,商业广告设计者使

用不同的手段来宣传产品。]

8.It is believed by the writer that



A.few people like to watch TV commercials

B.TV commercials are a good guide to buyers

C.TV commercials often make people laugh

D.people do not think highly of TV commercials

D [推理判断题。由文章最后一段中“We don't think we pay that much attention to

them.But evidence shows we are kidding ourselves.”推断可知答案。]

Ⅱ.短文改错

When we play football on our school's football field,we have got be very

careful.That's because of there is an ancient tree growing in a middle of it.Our

school is surround by many historical building.When we decided to turn the only

available space into a football field,we find the tree had to be removed.We asked

for permission to have it removed anywhere else,and it was too risky because the

tree is considered as a national treasure.Final,we decided to build the field around

it.I consider the tree as a great symbol of our school.

【答案】

5

借鉴借鉴 家酷酷 酷卡

When we play football on our school's football field,we have got be very

careful.That's because

there

is

an

ancient

tree

growing

in

a the

middle

of

it.Our

school

is

surround surrounded

by

many

historical

bbuuiillddiinnggs.When

we

decided

to

turn

the only available space into a football field,we

find found

the tree had to be removed.We

asked for permission to have it removed

anywhere somewhere

else,abnudt

it was too risky because

Final the tree is considered as a national treasure.Finally,we decided to build the field

around it.WIe consider the tree as a great symbol of our school.

6




友情链接: